mandag 15. august 2016

Sushi sett fra Hardanger Bestikk



Sushi er jo litt inn, sånn trendy. Denne Japanske nasjonalretten, som har spredd seg over hele verden, som for lengst også har gjort sitt inntog i Norge. Her har antall utsalgssteder eksplodert. Folk i det norske hjem, har også begynt å lage sushi i sitt eget kjøkken og inviterer til festlige lag. Så har du planer om en sushi fest, ute etter gaver til ansatte eller gode forretningsforbindelser, ja da har vi det perfekte produktet eller gaven til deg.

I dette Sushi settet fra Hardanger Bestikk følger en praktisk sushi tallerken med egen innebygget skål for soyasaus. Spisepinnene er i rustfritt stål og har tupper i nylon for å gjøre bruken av spisepinnene enklere for den mer uerfarne pinnebrukeren.

Den grønne pinnestøtten som følger med kan også benyttes til å gjøre spisepinnene om til en klype. Dette er med å gjøre det enklere å benytte disse spisepinnene. At spisepinnene kan samles parallelt i pinnestøtten gjør også at de er samlede under oppbevaring slik at de ulike delene ikke blir borte. Spisepinnene holdes også samlet under vask i oppvaskmaskinen.

Sushi settet kommer i en flott eske, denne esken er det mulig å logotere med bedriften sin logo.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Sushi (jap: marinert ris[1]) er Japans nasjonalrett og består av ris blandet med eddik, sammen med diverse toppinger (for eksempel fisk eller skalldyr). Det er en vanlig misoppfattelse at all sushi inneholder eller består av rå fisk. Rå fisk er en viktig ingrediens, men brukes ikke i all sushi. Sushi kan også for eksempel frityrstekes (Tempura).

Sushiens historie
Den matretten som en i dag kjenner som sushi, er egentlig gatemat fra Tokyo. Det kom til i Edo-perioden (1603–1868). I mer enn to hundre år hadde japanerne anvendt eddik for å modne risen, og de oppdaget dessuten at risen fikk bedre smak av dette.

Omkring 1850 fikk sushi gjennombrudd da kokken Hinaya Yohei serverte biter av rå fisk oppå en liten pute av ris i sin egen sushikiosk i Tokyo. Travle japanere spiste de små delikatesserettene. Kort tid etter ble suksessen kopiert. Først mer enn 140 år etter at den første sushibiten ble tilberedt, ble sushirestauranter med samlebånd dannet.

Sushi gjorde sitt inntog i Norge med åpning av den første restauranten i 1985, og i 1999 ble den første kjede-restauranten åpnet, og var i starten en trend i urbane strøk. I 2008 var det 67 utsalgssteder i Norge, og i 2011 var det 150 utsalgssteder bare i Oslo. I 2012 ble retten solgt i de fleste av de store matkjedene, og mange nordmenn har begynt å lage sushi på egen hånd.