tirsdag 1. oktober 2013

Julegaver - mat

God mat hører med til julen, felles hygge og god stemning. Lofotkista – en skattekiste med god mat, fylt opp til randen med kvalitets produkter. Samle hele familien eller venner til et fiskebord i juletiden. Maten smelter på tungen.

Lofotposteien, sursild, madeirasild, karrrisild, lodderognkaviar, Skalldyrmiks, einerøkt laks, varmerøkt pepperlaks, einerøkt ørret, spekesildfilet, gravet laks med saus, varmerøkt peppermakrell og varmerøkt paprikamakrell.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Julemat er matretter som tradisjonelt blir spist i forbindelse med feiring av jul. Rettene og skikkene varierer mye mellom landsdeler og land. I Norge er det vanlig å servere svineribbe, pinnekjøtt eller torsk til julemiddagen, mens det i Danmark ofte blir servert and, i Sverige juleskinke og lutefisk, i Polen og deler av Tyskland karpe og i USA kalkun.


Julematen omfatter både varme middagsretter, desserter, pålegg, julekaker og julegodteri.