onsdag 15. oktober 2014

WOK PANNE - flat bunn



Den krummede stekepannen og wokteknikken hvor ingrediensene skjæres opp i små biter kom til Kina fra Sentral-Asia under Tangdynastiets tid. En vanlig forklaring til teknikken er at den er energieffektiv, fordi tilberedningen går raskt. Noe som passet meget bra på steder hvor ved var en mangelvare. Gryten anvendes dog også for mer tidkrevende matretter i Kina.

WOK PANNE - flat bunn
Mål 33 cm i diameter. Produsert for alle som liker å wokke. Woken er laget i karbonstål, og har et gripevennlig tre håndtak. En slitesterk, solid og stilfull wok, som fungerer på alle typer ovnstopper, inkl induksjon.

Pris 199;-/stk inkl gavekartong, samt video oppskrift.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Wok (eller vokk) (etter det kantonesiske ordet og uttalen for «gryte», pinyin: huò, 鑊,) er en slags tynn, krummet stekepanne der man raskt, og på høy temperatur tilbereder (wokker), for eksempel grønnsaker, nudler eller mindre kjøttbiter. Også den matretten som tilberedes kalles Wok.