mandag 2. februar 2015

Kosebamser

Det er alltid sånn, som oftest, nesten hver gang. At når man leter etter noe, så finner man det gjerne på det
siste stedet man leter. Sier seg jo selv egentlig. En ting, spesielt de som har barn leter etter ofte og veldig mye, det er kosebamser. Mange har et ekstremt høyt forbruk på denne kosesaken. For mange kids er det en nødvendighet for å kunne falle til ro og til forelderens lettelse, litt sånn seint på kvelden. Man skal aldri undervurdere effekten av en god kosebamse. Vi har sagt det før og sier det igjen. Utvalget i profilbransjen er enormt, uendelige produkttilbud. Så også innen kosebamse kategorien. Som f.eks. en haug med ulike dyr, som nøkkelringer, kleshengere, puter, sekk, pennal, med forskjellige klær og sist men ikke minst, ulike størrelse og fasonger.

I tillegg, er det jo muligheter for å gjøre sin egen unike fri. Pynt opp kosebamsen med bedriftens farger i klærne, gjerne med logo på, eller til og med lag bamsen eller kosedyret i bedriftens farger.  Ja, det er nesten kun fantasien som setter begrensninger og egen kreativ tankegang.



Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Teddybjørn eller bamse er et lekedyr som forestiller en bjørn. Den første bjørnen ble laget i Leipzig av Richard Steiff i 1902.

Theodore Roosevelt hadde tilfeldigvis vært innblandet i en jakthistorie med en bjørn i 1902. Han nektet å skyte en bjørn som andre hadde fanget for ham. Karikaturtegnere fråtset i denne hendelsen, og da de første teddybjørnene ble lagt ut for salg i USA, ble de kalt Teddy's Bear. Dette ble etterhvert til Teddy bear, på norsk teddybjørn.

Du finner en egen temapark som er dedikert til teddybjørner og andre kosedyr i Norge – Kongeparken. To av heltene i parken er Brumle og Brumleline. Lunds Tivoli er det selskapet som deler ut flest teddybjørner i året i Norge. Lunds Tivoli ble etablert i 1895 og var en av de første som importerte bamser til Norge.
Som venn og leketøy har teddybjørnen gitt glede til mange generasjoner, og mange viser er skrevet om den, blant andre

«Teddyen min» – Lille Grethe
«Teddybjørnens vise» – Alf Prøysen
«Teddybjörnen Fredriksson» – Lasse Berghagen