fredag 21. november 2014

Ølglass



Øl er langt mer enn pils. Med enkle grep hever du smaken. Aldri før har det vært så mange ulike øltyper i butikkene, på polet og på puber og barer. Akkurat som med vin og brennevin blir ølet best om du serverer det i riktig glass.

Vi har mange ulike ølglass. Produktene på bildet kan kjøpes enkeltvis eller som en del av en pakke. Pris pr pakke: Kr 399,-

Det er ikke feil å drikke av halvlitersglass, men de aller fleste ølsortene vil smake langt bedre om du velger et glass som er tilpasset. Glasset er med på å fremheve ølets karakter, og du får mer ut av ølet enn om du drikker det rett fra flasken eller boksen. Ulike former på glasset er med på å fremheve ulike smaker og aromaer i de forskjellige øltypene - og i noen land går de så langt at hvert eneste øl har sitt glass.

Slik velger du glass
Men alt med måte. Ingen kan ha glass til hver eneste ølsort, men om du drikker mye øl, kan vi anbefale å investere i et sett glass som passer til den øltypen du er mest glad i.

Høy og slank til lyst øl
I generelle trekk kan man si at glassene bør være tynne, gjerne rette, men toppen av glasset bør være mindre enn glassets tverrsnitt. Denne typen glass bevarer kullsyren og holder ølet friskt lengre.
Som generell regel kan man si at man drikker lyst øl av høye slanke glass, mens mørkere mer avanserte øl helst skal serveres i stettglass som kan minne mer om ulike typer vin- og brennevinsglass.

For at smaksopplevelsen skal bli best mulig, er det selvfølgelig også viktig at ølet har riktig temperatur, hvordan du oppbevarer det, og at du behandler glassene dine riktig.