onsdag 5. juni 2013

Telefonrør Retro


Når det ringer i telefonen. Når det piper i telefonen som en sjøsyk fiolin, er det noen som ringer til meg. Når jeg dreier i telefonen så det piper i din, er det jeg som ringer til deg. Synger Knutsen og Ludviksen. Nå har det vel blitt sånn at også innenfor telefon ringe lyden har det skjedd en voldsom utvikling, lik mye annet. Fast telefoner på vei ut, på kraftig vei ut, og nå er det smart telefoner som gjelder. Men det er vel ikke bare positive sider med det. Stråling skal vist være farlig, veldig farlig, farlig er ikke bra og er du tom for batteri, eller har mistet telefonen, ja da er det voldsomt krise. I gamle dager, sånn godt tilbake i tid. Da kunne man de fleste telefonnumrene i hodet, spesielt til familie, venner og bekjente. For alt annet, ja da hadde man telefon kataloger. En herlig blekke.

Telefonrør Retro
Foren teknikkens ulike verdener. Sett kabelen inn i smarttelefonen eller laptopen og skravl i vei. På retro telefonrøret har man også knapper som gjør at man kan ta telefonen, avslutte en samtale og justere lyden. Produktet hjelper også med tanke på stråling fra telefonen, ettersom man nå ikke lenger trenger å ha telefonen ved øret for å prate.

Tilgjengelig i fargene rosa, svart og hvit.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Ikke-elektriske telefoner
Telefon kan anses for å være enhver mekanisme som er egnet til å transportere lyd over lengre avstander. I så måte ble telefonen funnet opp av kineseren Kung-Foo-Whing i 968. Han overførte lyd gjennom rør, en metode som man blant annet kjenner fra kommunikasjon mellom bro og maskinrom på skip.

Sammenkobling av to membraner med en tråd for overføring av lyd ved hjelp av vibrasjoner har vært kjent i århundrer, og er også et prinsipp man kunne se igjen i 1900-tallets barns lek med hermetikkbokser og matpapir.