tirsdag 12. august 2014

Termos - stilig, elegant, flott og praktisk variant

 

Denne termosen bør være et must for alle turgåere og en klar favoritt i alle tursekker. Om det er en liten stopp underveis eller en mat pause når man har kommet frem og det er på tide med en varm kopp kakao, kaffe, rett i koppen eller andre varianter. Fin frem termosen og gjør klar til en deilig kopp med drikke. Deling av medbrakt drikke er nå en enkel sak. Ekstra kopp er ikke lenger nødvendig, denne termosen har to kopper, som er festet i hver sin enda av termosen.

Wave 2 i 1 flaske
0.7L vakumisolert, specialdesignet Termos. En kopp i hver ende av termosen. Registrert design®. Kommer i mange tøffe farger. Kan trykkes eller lasergraveres med deres logo.


Produktpriser:
1+ 269 NOK
24 + 259 NOK
48 + 249 NOK
144 + 242 NOK
360 + 234 NOK

Dagens trivia om termos, sånn i tilfelle du lurte:
Termosflaske, gjerne forkortet til termos, er en flaske med isolerende vegger slik at mat eller drikke holder på temperaturen.

Termosflasken ble oppfunnet av den skotske fysikeren Sir James Dewar i 1901. Navnet kommer av Thermos, som er en produsent av termosflasker. Denne produsenten var en gang i tiden så dominant på markedet at produktet ble synonymt med fabrikatet. Men den engelske betegnelsen Dewar flask peker på oppfinneren.

Den gode isolasjonsevnen kommer av at beholderen, termosflasken, har doble vegger med vakuum imellom. Ettersom det er vakuum mellom veggene finnes det ingen materie som kan lede varme. Tidligere var den laget av glass. Den var følsom for støt, og flasken kunne ødelegges om den fikk et støt. I løpet av 1980-årene ble det vanlig med «uknuselige» termoser med flaske av rustfritt stål. Mattermoser har større kork, slik at innholdet er bedre tilgjengelig. Tidligere var termosens kork laget av kork. Nå fremstilles den vanligvis av plast, med en ventil som gjør det mulig å skjenke fra termosen uten at korken trenger skrues av. Slike konstruksjoner er som regel vanskelige å gjøre rene.