mandag 11. mars 2013

En gave er aldri gratis!


En gave er aldri gratis, mente den franske sosiologen Marcel Mauss. Det finnes så utrolig mange alternativer, muligheter, varianter, forslag og tilbud i profil verden. Ikke så ulikt hvordan det er i resten av verden og andre bransjer. Ta gjerne kontakt hvis du har en sprø ide, kan nesten garantere et positivt resultat. Gaver er en populær sak, alle liker å gi gaver og alle liker å få gaver. Sånn er det bare. Også innenfor dette feltet finnes det uendelige muligheter. Her kommer noen forslag på ting du ikke viste du trengte eller trodde eksisterte. Så nå kan du i fremtiden ønske deg det eller kanskje du kommer på andre ting. Vi i Hero Profil ønsker oss ikke dette, uansett gaver du ikke trodde fantes, noe de faktisk gjør:

Sverige serverings-/skjærebrett
Sverige serveringsskål
Dalahest serveringsskål
Elg skål
Dalahest serveringsskål liten
Elg gryteunderlag (kommer faktisk i 2 pk)
Dalahest gryteunderlag

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Gave er noe, særlig gjenstander eller tjenester, som en gir eller får uten gjenytelser eller betaling. I vestlige land og i den kristne kulturkrets er julegavene det vanligste eksemplet på skikken å gi gaver.

Å gi gaver finnes innen mange kulturer, og styres ofte av uskrevne regler om hvem som skal gi hva til hvem, hvor dyre gavene skal være og hva mottaker forventes å gjøre som takk for gaven. Den franske sosiologen Marcel Mauss beskrev fenomenet i 1924 i artikkelen «Gaven». I artikkelen viser han til gavetradisjoner i «primitive kulturer» og argumenterer for at en gave aldri er gratis, men inngår i et system for å bygge relasjoner innen en gruppe.