fredag 28. februar 2014

Fredagstilbud: Menu Norm Wine Breather karaffel sett

Menu Norm Wine Breather er en vakker og praktisk vinkaraffel som samtidig lufter vinen på den beste måten, slik at du får en optimal smaksopplevelse. Settet består av en rødvinskaraffel og en for hvitvin som også avkjøler vinen.

Veil pris: kr 769,-
Tilbud: kr 449,- 

Alle priser eks mva. Frakt og eventuell logotering tilkommer.

Wine Breather og Cool Breather karaffel. Sett med 2 karafler.

En større vinopplevelse:
På under 2 minutter lufter Menus New Norm Vinlufter en flaske vin, slik at den er klar til servering – enten direkte fra karaffelen eller hell vinen ferdig luftet tilbake i orginalflasken og server fra denne.

Mål:
Wine Breather karaffel: Høyde 21 cm
Cool Breather karaffel: Høyde 29 cm
Materialer: Glass, rustfritt stål

Er man blant dem som foretrekker å skjenke en vin i glasset som har fått rundet av de skarpe kantene, må vinen tømmes på en karaffel og luftes først. Lufting demper syren og bitterheten i vinen og lar smaken og aromaen folde seg ut. Det er bare en liten hake ved det, at det tar minst 1–2 timer fra vinen blir helt over, til den er drikkeklar – og man er nødt til å servere vinen i karaffelen, hvis man da ikke orker besværet med trakt og spilte dråper for å helle den tilbake på flasken. Har man ikke tid og tålmodighet til det, er det verd å se nærmere på New Norm vinluftekaraffelen fra Menu.

Server i originalflasken
New Norm Vinlufter snur tingene opp ned og gjør det mulig å servere luftet, drikkeklar vin direkte fra originalflasken, slik at etiketten får lov til å fortelle sin historie. Hemmeligheten ligger i den unikke vinlufteren, som er oppfunnet av vineksperten Peter Ørsig. Vinlufteren plasseres i karaffelhalsen – og showet kan starte.
Snu den på hodet, luft den og server

Selve luftingen er utradisjonell, morsom og severdig, så gjestene vil sikkert nyte å se på. Flasken settes på bordet, og karaffelen kobles på flaskehalsen. Deretter er det bare å vende flasken forsiktig rundt og la vinen renne ned i karaffelen. Vinlufteren sprer vinen, slik at den plasker ned gjennom halsen, glir ned langs sidene og får størst mulig overflate. Vinen kan serveres i den stilrene karaffelen, med foretrekker man å sette den originale flasken på bordet, er det bare å vende den rundt igjen og la vinen renne tilbake i flasken!

Luftingen tar mindre enn 2 minutter, og på den tiden utvikler vinen seg like mye som den ville ha gjort på flere måneder i flasken. Det gir større smaksopplevelse, og som en ekstra bonus får man fornøyelsen av den spektakulære luftingsprosessen og mulighet til å servere den luftede vinen direkte fra flasken.

Dagens tirivia, sånn i tilfelle du lurte:
Karaffel er en flaskelignende beholder til skjenking av vin, brennevin, vann eller saft. Ordet kommer fra persisk "qarâbah". Karafler er oftest laget av glass, men betegnelsen brukes også om tilsvarende kar av keramikk og plast. Karafler er gjerne dekorert. I Norge har karafler av glass vært laget på glassverkene på Nøstetangen, Hurdal, Gjøvik, Hadeland og Magnor. Vår tids designere lager fortsatt nye former. I dag lages også karafler i plast.