fredag 26. september 2014

Sånn på en fredag - Blade wine tools


Nok en helg står for tur, tia flyr og det er faktisk den siste helgen i september. Har du planer om lystig lag, venner på besøk, gode middagsretter eller kun herlig avslapning. Ett glass med rødvin kan være et godt selskap i en sådan stund. Hero Profil har et forslag, som bør være et must til enhver vinflaske. BLADE WINE TOOLS - bring out the best in your wine. Levert fra Menu.

Alternativ 1
TWIST CORKSCREW
DECANTING POURER

Pris: 279,- eks mva

Alternativ 2
TWIST CORKSCREW
DECANTING POURER
WAITERS CORKSCREW
VACUUM PUMP

Pris: 449,- eks mva

Om du nyter et glass rødvin alene eller sammen med andre, om det er finere viner eller ei, godt designet vin verktøy er en nødvendighet for et hvert  kjøkken. Den Blade-serien inkluderer en kelner korketrekker, en ergonomisk vri korketrekker, en vakuumpumpe og en lufting dekanterings pourer. Gjør at det slippes mer oksygen til vin, noe som gjør at middelmådig vin smaker bedre.



Dagens trivia:
Det er 340 dager igjen av året. Det betyr at det er nok av dager som man kan få besøk på. På wikipedia kan man lære følgende, når det gjelder servering av rødvin:
Rødvin kan drikkes alene, men er vanlig som matvin. Tidligere mente man at rødvin kun skulle serveres til rødt kjøtt, -som lam-, storfe- og kalvekjøtt. I dag er det også akseptert at man kan servere rødvin til fisk. En klassiker her er rødvin til juletorsken. Det er allmenn enighet om at forskjellige typer rødvin passer til forskjellige typer matretter. Stort sett krever lett mat, en lett vin og tung mat en vin med litt mer tyngde.

Vi har fem smaksanser på tungen, og disse må taes hensyn til når det gjelder mat og vin i kombinasjon. Retter med mye syre må ha en vin med syrlighet, og retter med salt trenger litt sødme. Vin og mat må balanseres, og ingen av dem må overdøve den andre i smak.