torsdag 11. september 2014

Julegave – Friluftsliv!

Ut på tur, aldri sur! En gave som passer for hele familien eller for en fin tur alene. Forutsetningene for en opplevelsesrik tur er absolutt tilstede! God plass til å pakke med det du trenger, termos med 2 kopper, samt et sitteunderlag som gir deg et tørt sted å sitte. Da er det bare å nyte det man har medbrakt av mat og varm drikke. En liten sånn turpakke, som gir gode forutsetninger for en herlig tur. Så, da er det bare å komme seg ut, få nye opplevelser, inntrykk og minner.

Sitteunderlag:
Vanntette sittelapper for turer i skog og mark. Kan legges rett i snøen eller fuktig underlag. Perfekt for barn og voksne i alle aldere, jegere som sitter på post, matpausen i skog og fjell. God kvalitet.

Termos:
2 kopper i 1 flaske, en kolbe, 0,7 L vakuumisolerte, rustfritt stål med metallic finish, registrert design.

Tursekk:
Romslig og praktisk tursekk med en rekke smarte løsninger. Kraftig og behagelig polstring i rygg og stropper gjør sekken til en drøm å bære. Adskilt rom med frontåpning i bunn. Regntrekk med refleks, frontlomme med glidelås på det velpolstrede midjebeltet, rikelig med festemuligheter til ekstrautstyr, storenettinglommer på sidene, kompresjonsstropper, etc. En sikker vinner på tur.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Med friluftsliv menes fysisk aktivitet i naturen. Mer spesifikt er det anvendelse av egen fritid i friluft. Med friluft forstås at denne aktiviteten foregår utendørs.

Henrik Ibsen er den som regnes for å ha brukt ordet friluftsliv skriftlig for første gang. Det skjedde i diktet På Viddene som kom i 1859. Her omtaler Ibsen livet på den øde seterstue som Friluftsliv for mine Tanker.

Fridtjof Nansen regnes som den som etablerte begrepet friluftsliv i norsk bevissthet. Gjennom sitt liv i naturen ble han et viktig forbilde og premissgiver for ettertiden. Han oppsummerte mange av sine tanker rundt friluftslivet i sin tale, Friluftsliv, til DNTs skoleungdom i 1921.