onsdag 24. september 2014

Multitool - en meget praktisk sak!


Multitool
Et praktisk verktøy eller redskap med mange funksjoner, muligens derav navnet multi. Uansett en meget bra sak å ha tilgjengelig, hendig og løsningen på mange uforutsette hverdagslige situasjoner. Tar liten plass og er enkel å ha med seg, legg den i lommen eller fest den til belte. Utvalget i multitool verden er stort, de fleste tenker nok først og fremst på Leatherman produkter når man snakker om multitool. Men det finnes mange andre aktører også. Stor variasjon i pris, men det positive er at man finner et meget godt alternativ uansett budsjett.

Det startet som lommekniv, etter hvert er det utviklet mer avanserte typer, gjerne med to knivblad, i tillegg til andre verktøy foldet inn i skaftet slik at den blir mer anvendelig, men fortsatt tar liten plass og kan oppbevares i en lomme uten fare for at bæreren skal skade seg. Dermed er lommekniven blitt et praktisk multifunksjonsverktøy. De vanligste verktøyene som kan finnes på en moderne lommerkniv, er kniv (ofte stort og lite knivblad), saks, sagblad, boksåpner, flaskeåpner, korketrekker, neglefil og skrutrekker (ofte både flat- og stjernehodetrekker), samt tannpirker og pinsett som løse tilbehør som stikkes inn i skaftet. Det finnes enklere versjoner med f.eks. bare knivblad og flaskeåpner, og større versjoner med ting som lupe, høydemåler, kompass, USB-minnepinne, lykt, penn og lighter.

Det kan være lett å gå seg vill i denne jungelen av multitool verktøy, men fortvil ikke, vi i Hero Profil har alternativene og oversikten. Her har du noen alternativer:




Pris eksempel:
Swiss Peak Multitool (øverste bilde), har  13 funksjoner og leveres i en stillig og elegant eske.