fredag 5. september 2014

EXENTRI Kortholder

En meget populær lommebok/kortholder, som har slått veldig godt an i profil bransjen. Vi i Hero Profil har tidligere vært en meget god kunde hos våre banker, da på forbruket av ulike kredittkort. Her har vi vært stor forbrukere. Da ikke med tanke på bruk av penger. Antallet på kredittkort som er knekt etter å ha lagt de i baklommen, er utallige. Her kom exentri kortholder oss til unnsetning. Nå har vi kontroll på økonomi, kredittkort og andre type kort som er aktuelle i dagens hverdag og dem er det jo etter hvert blitt mange av.

Exentri er akkurat passe liten, eller stor, alt ettersom. Enkel å legge i jakken, uten at lommer blir fylt opp til randen eller klumper seg. Dette er en lommebok/kortholder du blir glad i og som garantert blir mye brukt. Enkel adgang til dine 2 mest benyttede kort, uten å åpne kortholderen! - Syv lommer til kort. - Egen lomme til sedler. - Ekte skinn. - Innvendig nylon. - Lås i rustfritt stål. - Norsk design. Mål: 90 x 70 x 10 mm. Vekt: 50 gram. Leveres i elegant eske. Tilgjengelig i blant annet følgende farger: Sort, brun, rød, sort struktur, kastanje, mørk brun, sand.

Dagens trivia, litt sånn historikk:

Før lommene oppstod i den europeiske herremoten på 1500-tallet, ble mynter, små nøkler og personlige gjenstander pakket inn i et stykke tøy og dyttet inn forskjellige steder i klærne, for eksempel i halslinninga, hettetuppen, skamkapselen eller ermene. Dette tøystykket utviklet seg til en pose med snurpelukking som deretter ble gjemt bort i klærne. Siden overtok lommer som oppbevaringssted for disse pungene.
Større gjenstander ble båret i vesker og tasker, ofte festet i snorer og belter.

Den europeiske kvinnedrakta ble utstyrt med løse hengelommer knyttet under skjørtene fra omkring 1650. Disse utviklet seg i løpet av 1700- og 1800-tallet til dels fastsydde lommer og dels små damesvesker og punger.

Praktiske, flate lommebøker utviklet seg fra større dokumentmapper og liknende da «moderne» herredrakt med frakk, jakke, skjorte, vest og langbukser ble etablert på 1800-tallet.