fredag 23. august 2013

Vinflaske med logo

Så er det straks tid for helg, forhåpentligvis en solfylt helg. Trenger det, sånn før høsten setter inn. For mange, så er helgen en svært så aktiv tid. Mye som skal gjøres, aktiviteter eller gjøremål, noen har en lang liste, mens andre har en åpen liste. God tid, dårlig tid, hektisk, avslappende, fri, mas og jag, rolig og bedagelig.  Uansett, viktig å kose seg, slappe av, nyte tiden, lade batteriene. Så, når kvelden kommer, da kan det være greit å nyte et glass rødvin. I følge de som kan det, så skal et glass også være sunt.

Tenk så tøft, en vinflaske med bedriftens logo, med etikett som er designet i bedriftens farger. Vin med logo er den åpenbare firma, kunde eller julegaven - også en god ide hvis man ønsker å markere en hendelse, et nytt produkt, en feiring, et mottak - eller bare gi en til de ansatte, med ønske om en god helg eller takk for innsatsen! Bare fantasien setter grenser.

All lov pliktig informasjon om vin er på baksiden, slik at mottakeren har kontroll over dråpene som er i flasken. Vin gaven kan for eksempel leveres i kartong, vinpose, vineske i tre, eller den kan pakkes i gavepapir i ønsket farge og kvalitet.

Velg mellom rødvin eller hvit vin.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Hentet fra wikipedia, der står det følgende om vinsmaking:
Vinsmaking er i utgangspunktet en subjektiv opplevelse, men det finnes likevel noen konkrete regler for hvordan det skal gjøres. Vinsmaking bør foretas i nøytrale omgivelser, dette for å kunne utnytte sansene fullt ut. Et luktfritt værelse med romtemperatur og dagslys er egnet.

Så, skal du ha en skikkelig kose helg og gjerne ha litt god mat. Vel da er punkt 2 i smaksprosessen (også hentet fra wikipedia) et greit sted å begynne:

Roter glasset med vinen forsiktig, se om vinen «henger» igjen på sidene av glasset. Det forteller om vinens viskositet – om hvor mye sukker og/eller alkohol vinen inneholder. Ved hjelp av dette kan man ofte avsløre vinens bruksområde (hvilken type mat den passer best til).