tirsdag 2. april 2013

Boccia – det kuleste spillet på stranden


Strandliv er helt topp, noe av det beste som finnes. En solseng, solbriller på, innsmurt med solkrem og en herlig god bok. Kan det bli bedre, neppe. Men litt aktivitet kan være et bra avbrekk, spesielt kidsa liker å ha ting å gjøre på. Hva passer ikke bedre, mens sola steker og bølgene slår inn mot stranden, enn en real omgang boccia. Gjennomfør et lite familiemesterskap, invitere venner på et lystig slag eller kjør en omgang med egentrening.

Vi i Hero Profil har gjennomført en liten uhøytidelig kåring av det kuleste spillet på stranden. Suveren vinner, Boccia.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Boccia er et boulespill, og er beslektet med bocce og petanque. Disse spillene stammer fra kulespill som ble spilt det gamle Roma.

Spillets nåværende form er utviklet særlig i Italia, og spilles mest i Europa. Men også i USA, Canada, Australia og Argentina spilles dette en del, på grunn av immigranter som har flyttet hit.

For handicappede i Norge arrangeres årlig NM individuelt og NM for lag. I tillegg arrangeres Norgesserien individuelt og for lag. Internasjonalt arrangeres årlig EM og VM, og boccia er dessuten en gren i de paralympiske sommerleker.