tirsdag 9. april 2013

Sommergave 2


En strålende oppmerksomhet til de ansatte. En Cool Breather karaffel, en karaffel med kjøling, som holder drikken kald. Passer godt til varme sommerkvelder, hvor man nyter en god og avkjølt hvitvin. Men den kan brukes til mer, noe som straks gjør den til familiens favoritt. Vann, saft, brus, iste, juice, osv er også forfriskende drikke som karaffelen kan benyttes til. Hold drikken kald i sommer!

Cool Breather karaffel fra Menu, designet av Norm Architects. Mange
hvite viner kan også dra nytta av å kunne puste. Cool Breather gir deg en mulighet til både å kunne lufte og kjøle vinen. En kjølende pinne i den elegante 1-liters flasken, kjøler vinen til 5-6 ° C. Den enkle konstruksjonen og de rene linjene i flasken har inspirasjon fra formen av en tradisjonell vinflaske, og du anvender Cool Breather til å servere vinen, du slipper den innledende vinflasken.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Hvitvin er vin som enten er av gule/grønne druer eller av blå druer der skallet er blitt fjernet etter at gjæringen er startet.

Hvitvin produseres overalt der det dyrkes vindruer, inklusive steder der blådruene ikke trives. Det siste gjelder spesielt Nord-Europa, hvor Rhin- og Moseldalen peker seg ut. Andre distrikter som er mest kjent for hvitvin er Alsace (Frankrike) og California (USA). I Portugal produseres varianten Vinho Verde som har et svakt grønnskjær.

Noen hvite viner foredles spesielt for å bli musserende vin. Den mest kjente, franske varianten kalles champagne etter vindistrikt og fremstillingsmetode, mens musserende viner fra andre land og distrikter ikke kan kalles champagne.