fredag 31. mai 2013

Håndkle


Hva nytt kan sies om håndkle, det meste vet du sikkert fra før. Men viste du at håndkle har en egen dag? Ikke det, vel altså den feires årlig den 25. mai. Når man tenker over det, så er det faktisk mye man bruker håndkle til og de kommer i mange varianter, størrelser og fasonger. Men det du muligens ikke viste, er at det finnes mange ulike måter å logotere en håndkle på, faktisk veldig mange. Så nå vet du det også :-)

PALM BEACH - Strandhåndkle i klassiske fager. Størrelse: 100 x 150 cm, Material: 100 % bomull. Vekt: 400 gr/m2.

BAYPOINT - Håndkle i klassiske farger. Størrelse: 50 x 70 cm Material: 100 % bomull. Vekt: 400 gr/m2.

Ta kontakt, så hjelper vi deg med antall, plassering av logo og fargevarianter.

Dagens trivia, litt sånn kulturell betydning, i tilfelle du lurte:
Innenfor sporten boksing og andre kampsporter kan en sekundant kaste inn et håndkle på arenaen som et signal for at hans utøver ønsker å trekke seg eller overgi seg fra kampen. Herfra kommer uttrykket «å kaste inn håndkleet», som innebærer at man «gir opp». Uttrykket må ikke forveksles med «å kaste inn hansken», som betyr at man utfordrer en annen til duell eller tvekamp.

I den engelske satire- og science fiction-serien Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams har håndklær en sentral rolle innenfor romfartsjargongen. Uttrykket «å vite hvor man har håndkleet» innebærer at man er en person som vet å ta vare på seg selv. Den såkalte håndkledagen stammer fra denne serien, og feires årlig den 25. mai til minne om forfatterens bortgang i 2001.