torsdag 2. mai 2013

Kontorets dagligvare: Note book


I dag kan man lese, hvis man vil, i dagbladet at ungdommen sover for lite, norsk ungdom altså. Skal ikke være lett. Tidligere forskning har vist at mulighetene til å spare opp søvn er høyst begrensede, så da går ikke dette heller, kjipt. Det var bedre før, før facebook, twitter, mobiltelefoner, datamaskiner, i gamle dager altså, sånn før den teknologiske tidsalderen. Da man måtte skrive brev, ringe på fasttelefon, betale regninger i banken og en hauge med andre tungvinte ting. Uansett, søvn, teknologi og andre store problemer. Mange bruker fortsatt kulepenn og notat bok.

For man trenger fortsatt enkelte ting på jobben, som
går under kategorien kontorets dagligvare. Et produkt som går inn under denne kategorien er note book. Gjør notater fra intern møter, telefon samtaler, når man er på kundebesøk, på kurs eller seminar. Bruks områdene er mange og sist men ikke minst. Logoter notat boken med bedriften sin logo, så ser det litt mer profesjonelt ut, et litt bedre helhetsinntrykk.

Stor A5 notatbok i imitert lær. En svært hendig liten sak og meget praktisk. Med kraftig gummi i lukkemekanisme og rygg. Crème papir på 96 sider. Fullfarget perm er mulig fra 1200 stk. Størrelse 210x130x15 mm.

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Søvn er tilstanden som mennesker og dyr periodisk inntar for å hvile; en tilstand med sterkt nedsatt bevissthet. Under søvn skjer det flere fysiologiske forandringer i kroppen:

  • puls, stoffskifte og kroppstemperatur reduseres
  • skjelettmusklene slapper av
  • blodårene utvides
  • øynene lukkes


Søvn reguleres av døgnrytmen, av homeostase (tiden som er gått siden den siste adekvate søvnen) og, hos mennesker, av villet atferd. Det er fremdeles usikkert hva som skjer under søvnen som gjør den til en livsnødvendighet, men alle dyr som er blitt forsket på, dør når de holdes fra å sove. Rotter, for eksempel, lever ikke lenger enn ca. 14 dager uten søvn. Det er blitt antatt at hjernen under søvn kvitter seg med skadelige rester av stoffskiftet, at skadde/svekkede hjerneceller blir reparert og at dagens minner blir bearbeidet og enten lagret i hukommelsen eller «forkastet». Men dette er kun fremlagte ideer.