tirsdag 29. april 2014

Høytaler med radio!

Radio har en lang historie og hengt med en stund liksom. Sånn i gamle dager, good old days, før facebook og før fjernsynet dukket opp, kunne man i tillegg til nyheter og musikk, også lytte til hørespill, komedier, revyforestillinger, barneprogram og mange andre forskjellige former for underholdning. Radio var enestående i sin fremførsel til tross for at den kun brukte lyd. Ting eller produkter, som har vært med lenge, sånn in the game liksom, har ofte en tendens til å for nye seg, sånn utvikling, tilegne seg og tilpasse seg nye teknologier som kommer til. Så også med radioer.

Beskrivelse 
Hva med en radio, som du kan koble til telefonen, iPaden eller lignende utstyr og spille av musikken man har der. Eller ønsker du bare å benytte radioen til å spille av det som finnes på de ulike kanalene der, ja så er det også en mulighet

Høyttaler med radio, CE, display lys,
radio AM / FM, høyttaler for MP3-spiller, stativ, hvit, plast.

Mål: 132 x 147 x 172 mm
Vekt: 651 g

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
Radio er en teknologi som tillater sending av signaler ved å modulere elektromagnetiske bølger som ikke trenger et medium å forplante seg i, men brer seg gjennom luft og vakuum like godt. Radiobølgene kan ha en bølgelengde mellom 1 mm og over 10 000 meter, og ligger på frekvenser mellom 3 kHz og 300 GHz.

Informasjon, som for eksempel lyd, overføres ved systematisk endring (modulasjon) av noen egenskaper ved de utstrålte bølgene, slik som deres amplitude, frekvens, fase eller pulsbredde. Når radiobølger treffer en elektrisk leder induserer de oscillerende feltene en vekselstrøm i lederen. Informasjonen i bølgene kan trekkes ut og omformes tilbake til sin opprinnelige form.

Radioteknologien har mange bruksområder, men i dagligtale brukes ordet radio mest om kringkastingen av massemedier.