tirsdag 20. mai 2014

UV produkter

Sol, sommer og sånn UV greier. The sun is shining og humøret er på topp. Ingen dum kombinasjon, sånn man liker. Tid for sommer, tid for mindre klær på kroppen, tid for solkrem, tid for hudkreft og tid for å bli utsatt for UV stråler. Mye positivt, og som vanlig, med noe positivt følger det også noe negativt. Noe litt sånn som kan være farlig. Så, da kan det vær litt sånn lurt å passe seg litt, følge litt med liksom og ta noen sånn forhåndsregler. Vi i Hero Profil har ikke noe sånn legeutdannelse eller master grad i solens påvirkning på huden. Men vi følger nå litt med, sånn i aviser og greier og fått med oss at det er lurt å passe seg litt for solen, sånn når den er på sitt sterkeste på dagen, smøre seg inn med solkrem og at UV produkter kan være en svært så praktisk ting å ha. Spesielt for sånn som har kids.

Så er du litt opptatt av dette, lyst til å finne et eller noen produkter med nytteverdi sånn på sommeren og et produkt som er enkelt å bruke. Da kan følgende være noe:

UV KLOKKE:

 UV NØKKELRING:

Dagens trivia, sånn i tilfelle du lurte:
UV-indeks er et mål på hvor sterk UV-strålingen er nede ved bakken. Tykkelsen på ozonlaget er bare en av flere faktorer som avgjør verdien til UV-indeksen. Skyer, solhøyde og refleksjon av stråling fra bakken spiller også en rolle. UV-indeksen er knyttet til virkningen på hud (solbrenthet). Dobbelt så høy UV-indeks gir halvparten så lang tid før huden blir solbrent.

Særlig ved påsketider er det mye snakk om UV-indeks. På denne tiden av året er ozonlaget ofte tynnere enn ellers. Sjansen for å bli solbrent er stor dersom:

  • påsken er sen (midten av april). Da står sola relativt høyt på himmelen.
  • man er på fjellet i et snødekt område. Da er refleksjonen fra bakken stor, i tillegg til at UV-strålene har kortere vei gjennom atmosfæren.
  • himmelen er skyfri. 
  • man soler seg, men bruker en solkrem som har for lav solfaktor.